Общите приходи на лечебното заведение са в размер на 1 311 хил. лева, като намалението им спрямо миналогодишното тримесечие е с 3,25%. Продажбите на услуги са се увеличили с почти 9 %, а другите приходи, включително и при финансиранията, са намалели с 15 %. Трябва да се отбележи, че приходите от финансиране са непълни, поради неразплащане на дейността по обслужване на спешната помощ, както и изравнителните месечни субсидии от здравното министерство. През това тримесечие превес имат приходите от продажба на медицински услуги с около 56%, за разлика от миналата година.

Общите разходи лечебното заведение за отчетния период са на стойност 1 311 хил. лева. Най-голям дял в нарастването им имат отделението по анестезиология и интензивно лечение и вътрешно отделение. В останалите обаче имат намаление на разходите. Причините за това са увеличените цени на тока и газта, което е довело до поскъпването на хранителните продукти, на медицинските консумативи и канцеларските материали. 

Така направеният анализ на счетоводния баланс показва, че въпреки тежката икономическа ситуация в страната, многопрофилната болница в Мездра е с минимални, но все пак подобрени показатели в сравнение със същия период на предходната година. Ръководството на болницата продължава да полага усилия за стабилизиране на финансово състояние на дружеството.

Независимо от положителния финансов резултат, намалението на приходите от обичайната дейност на лечебното заведение спрямо същия период на предходната година е ясен показател, че „МБАЛ-МЕЗДРА" изпитва финансови затруднения. С постъпленията от дейността на дружеството се покриват текущите разходи, но задълженията остават значителни по размер. В тази връзка основната задача пред ръководството е предприемане на мерки за намаляване на задълженията и повишаване на финансовата му независимост.