Четири формации от община Мездра се включиха в квалификациите за един от 12-те зонални полуфинала от националния футболен турнир за аматьори „Kamenitza Фен Купа 2016”, които се проведоха във Враца. В тях взеха участие 28 отбора от областта, които чрез жребии играха една или две срещи. И четирите тима от мездренска община претърпяха поражения и отпаднаха от надпреварата.

Балкански Вихър (Руска бела) отстъпи пред Игрис махала с 1:3 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1). Точен за рускобелчани бе Веселин Цеков през първото полувреме, с което той изравни резултата. При 11-метровите наказателни удари пропуски от бялата точка направиха Владимир Цеков и голмайсторът Веселин Цеков.

Отборът на СЕБН загуби от един от фаворитите - Пчелна майка (Враца) с 1:4, след като поведе с попадение на Момчил Николов. Останалите два тима от Мездра - Локофутбол и Пазар сити, бяха елиминирани съответно от Север с 0:2 и от Миньор (Згориград) с 0:5.

Един от тримата съдии в пресявката бе мездренският рефер Владимир Палански.

За следващата фаза на турнира - зоналния полуфинал в Монтана, който ще се състои на 2 и 3 юли, се класираха 10 формации от Врачанска област – ВиК, Ветераните, Игрис махала, Корона, Манастирище, Манастирище 2000, Миньор (Згориград), ПФБ АД, Пчелна майка и Север. Победителят от зоналния полуфинал се класира за финалите на надпреварата.

Междувременно още един отбор от Мездра - Феърплей, се включи в квалификациите на „Kamenitza Фен Купа”, които се играха в Монтана. В първия кръг мездренският тим победи Искър (Лакатник) със 7:2. По два гола за мездренци реализираха Анатоли Ангелов и Цветомир Ценов, а по веднъж се разписаха Кристиан Кътов, Павел Марков и Теодор Лазаров. Във втория кръг Феърплей отстъпи пред Артанес (Лом) с 0:2 и отпадна от съревнованието.

Национален футболен турнир „Kamenitza Фен Купа” се организира за 13-та поредна година от „Каменица” АД в сътрудничество с Асоциация „Спорт в свободното време“. Освен купа, медали и предметни награди, победителят в турнира ще спечели екскурзия - пътуване до Испания с Христо Стоичков с цел посещение на мач на европейския футболен гранд Барселона.