Читалнята на библиотеката в мездренското читалище събра десетина членове на литературния кръг, гости и приятели на изящното слово за официалното закриване на творческия сезон на клуба. В своето предисловие председателят на Литературния клуб Светла Дамяновска отбеляза, че в деня преди Еньовден творците изпращат още един ползотворен творчески сезон.

Главният библиотекар и секретар на Литературния клуб Павлинка Русева представи историята на празника и характерните ритуали и традиции, свързани с него. Освен интересната презентация, Павлинка Русева бе подредила и своеобразна изложба на книги и материали, които са безценен източник на събираната през времето информация за Еньовден, за традициите и ритуалите, идващи още от езичеството и запазили неговия дух и вяра в магическата сила на природата.


Темата предизвика истинска творческа дискусия, в която словотворците изразиха своето отношение към този празник и разказаха интересни подробности за обичаите, свързани с поверията за Еньовден.

След края на дискусията, започна и същинското литературно чеетене. Своите последни творби. представиха Дарина Цветкова, Калин Топалски, Иванка Начева, Рени Митева, Павлинка Русева и Светла Дамяновска.

В края на литературната вечер, творците си пожелаха ползотворна творческа ваканция до деня на поезията, началото на новите предизвикателства!