Международната компания Сухба, специализирана в кибер-сигурността и анти-тероризма, смята да отвори офис във Враца.

Софтуерът (който е руски, и фирмата е руска) на фирмата работи много добре като допълваща система на Евро-атлантическите системи за сигурност. Специализирана е в кодираните съобщения пратени по интернет на казахстански език, и още на туркменистански, авганистански узбекистански, и др. непопулярни езици и забележете - техните диалекти. Тоест - ако държавата желае да проследи потребител или е прихванала негово съобщение, или жела да следи определени лица в "Ру-Нета" (система от над 200 много популярни руско-езични мрежи и не само, също и социални мрежи), може да се допита до софтуерната фирма Сухба за допълнителна информация.

Фирмата вече има офис централа във София и е изнесла конференция, на която са присъствали Цветан Цветанов (член на комисията по сигурността) и Корнелия Нинова - председател на БСП.

Пример може да се даде с подслушан в миналото български цигански (ромски) барон, който макар и подслушван от службите за сигурност - никой не е могъл да преведе кардарашкият му цигански (ромски) диалект.

Руската фирма вече има представителство в София, и банкови сметки в банка която много често е подкрепяла руски инвестиции.

Дори и рисковите фактори да са налице за комуникация на държавно ниво с подобна фирма, тя може да се ползва само като допълнение в рискови ситуации.

Официални представители за България са Olga Uskova ( olgazem02@gmail.com ) и Nikita Georgiev

Източник: m.vk.com