© nova.bg

Броени часове преди последната битка за сезона, се проведе племенен съвет, в който останалите участници гласуваха за своя фаворит за наградата. Вотът отреди 4 гласа за Милен, който бе подкрепен от Йоанна, Тодор, Джералдин и Лазаринов, а своята номинация за Борислав дадоха Ваня, Вайс и Екатерина.

Финалната битка изправи един срещу друг двама бойци, борили се рамо до рамо първо в племето на „ловците“, а след това и при „рибарите“. Милен и Борислав излязоха заедно на арената и стартираха една епична битка, включваща няколко компонента, и изискваща точност, истинско хладнокръвие, издръжливост и най-вече воля за победа. В стрелбата в кош Милен показа не само точност, но и бързина. Явно тренировките на баскетболното игрище в мездренската гимназия дадоха резултат и Милен наниза 6 коша за отрицателно време, без да му трепнат ръката и окото.

Милен, който е лекар ортопед и мениджър по клинични изпитвания, имаше превес в битката, тъй като неговият мерник не му изневери и той натрупа солидна преднина в изпитанията, докато Борислав се бореше с баскетболния кош.

След като премина през всички препятствия на арената, Милен трябваше да изпише думата победа като хвърля рингове, вдигащи съответните букви във въздуха. Мездренчанинът се справи отлично и с тази задача и гордо развя своето знаме, в чест на победата.