"Никой не отива на Олимпиада като "турист”!”, написа в социалната мрежа facebook българската лекоатлетка Милица Мирчева, която заедно с още 50 свои колеги спортисти представя нашата страна на XXI летни олимпийски игри в Рио де Жанейро. Коментарът на родената в Добрич 22-годишна национална състезателка на Спортен клуб Атлет (Мездра) е по повод статията на председателя на атлетически клуб "Югозапад Благоевград” Иван Кутуев "Олимпийски игри - 5 кръга, 5 въпроса, 5 отговора”, публикувана от интернет сайта BGathletic.com

http://bgathletic.com/new.php?id=19927&utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook#.V6buMqug-Mc.facebook

"Прекрасно е, че най-накрая някой (б. а. Иван Кутуев) успя да обясни и подкрепи спортистите по най-добрия начин!”, пише Милица, която на 14 август ще стартира в маратона при жените на Олимпиадата в Рио.

"Всеки един спортист, присъстващ на този форум, е покрил норматив, който му позволява участие, допълва вицеевропейската шампионка по крос кънтри за девойки до 23 г. от Самоков 2014. Самия факт, че този спортист е успял да бъде в топ 100, или 50 в света, в спорта/ дисциплината, в която участва, го прави СПОРТИСТ, достоен за уважение!

Пътят на спортиста:

Тръгва от село, град…, преминава през областно ниво, национално, балканско, европейско, световно, Олимпиада. Олимпиадата е най-големият спортен форум в света! Нима да стигнеш дотук е малко, нима те прави "турист”?

Дори тези, които завършват последни на този форум, са достойни за уважение заради пътя им дотук, цялата "квалификация” до Олимпиадата!

За усилията няма да пиша! Само помислете за онези, които сутрин карат по 250 км колело, бягат по 40 км, плуват цял ден в басейна, стоят цял ден в залата, понасяйки удари и прочие!

Уважение… Не мразете спортистите, не мразете хората около Вас, които са постигнали нещо! Размърдайте се и Вие, не е лесно, но Ви гарантирам, че си заслужава!!!”, апелира в заключение чаровната възпитаничка на треньора Йоло Николов.