© личен архив

В началото на новата година, Милица сподели в социалните мрежи поредния покорен връх. „Човек трябва да преследва мечтите си, а за мен балансирания и здравословен начин на живот е истинско удоволствие“, написа Мирчева.

Младата спортистка е решила да следва всички уелнес теории и концепции, които целят чрез правилното управление на отделните елементи в ежедневието, да се постигне баланс на духа и едно по-добро емоционално състояние. Уелнес състояние на физически и душевен баланс. Най-просто казано уелнес е начин на мислене, свързан с личната отговорност към това да приемаме грижата за здравето като част от живота си.

„Моят интерес към специализацията за хранене и уелнес започна още през 2017-та година, когато бях студентка в Щатския университет на Флорида. Там се обучавах в различни класове, свързани с храненето и следователно моят интерес се повиши доста“, разказа за MediaNews Мирчева.

„Реших, че като спортист за мен е доста важно да променя лошите си навици и отделно с тази специализация да бъда в помощ на много хора. Записах освен хранене и уелнес, защото храната е само един компонент от живота на човека и ако другите елементи като негово емоционално здраве, физическо здраве, дори социалната му среда не са в добър баланс, само храненето няма да ни помогне да се чувстваме по-добре“, допълни атлетката.