© личен архив

В тазгодишното издание на класацията участие вземат 150 номинации. След консултиране с експерти шестчленно жури избира 33-ма млади българи. Именно броят на отличените прави впечатление – с трима повече от обикновено. Това е така, тъй като има личности, събрали еднакъв брой точки. Затова екипът решава да включи и тях в подреждането.

Освен най-добрата българска бегачка на дълги разстояния – Милица Мирчева, в група "Спорт" попадат още Ивет Горанова -състезателката по карате, която спечели златен медал в категория до 55 кг на Летните олимпийски игри в Токио, бронзовият медалист по борба от игрите в Токио – Евелина Николова и един от най-добрите тенисисти в страната – Димитър Кузманов. Останалите групи в класацията са "Бизнес", "Култура, изкуство и медии", "Социално предприемачество" и "Наука, технологии и здравеопазване".

„Много съм щастлива, че от списание Forbes са ме селектирали в тяхната класация „30 под 30“, сподели за MediaNews състезателката на СК „Атлет“.

„Като един спортист и посланик на спорта за мен е важно не просто да постигам успехи, а и да успея да мотивирам повече хора да живеят добър живот и да се грижат за себе си“, каза още Мирчева.

Милица ще се отдаде на кратка почивка преди да планира спортния календар за 2022 година. След това атлетката ще продължи да тренира и да се готви за предстоящите състезания.