„15 септември е денят, в който ние най-много вярваме в образованието. Това е денят на бъдещето. Днес ние все повече вярваме, че бъдещето на страната ни зависи от образованието – от учителите, родителите и техните всекидневни усилия”, каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той пожела на учениците да повярват в шансовете, които дава образованието„Образованието ще Ви помогне да се справите с трудностите и да постигнете мечтите си. Вярвайте на своите учители и родители и бъдете вдъхновени от знанието”, добави министърът. .

Народният представител Петя Аврамова връчи поздравителен адрес на директора на учебното заведение Петя Русинова.

„Имам удоволствието да Ви приветствам с настъпването на Първия учебен ден! Ден изключително наситен с емоции и вълнения. Уважаеми учители, бъдете добрият пример за всяко дете. Предавайте искрата на знанието на Вашите възпитаници и ги насърчавайте да разгръщат своя потенциал. Уважаеми родители, партньорството с учителите е ключът към успеха на всяко дете. Съхранете и надграждайте ползотворно сътрудничество и пряк контакт с учителите. Бъдете все така опора на Вашето дете, за да надгражда своето развитие.

Скъпи ученици. знайте, че за да бъдете добри в нещо, трябва да полагате усилия и да усвоявате нови знания. Понякога ще Ви бъде трудно, но това ще бъде поредното предизвикателство преди да поемете по своя път в живота. Уважавайте учителите и родителите си, вслушвайте се в съветите им и следвайте техния добър пример. Самите вие бъдете добрият пример!“, се казва в поздравителния адрес.

Учениците и екипът на училището бяха поздравени и от кмета на община Оряхово Росен Добрев. Министър Вълчев и директора на учебното заведение посрещнаха първокласниците с хляб и мед. Децата поздравиха всички гости с богата празнична програма.