Заместник областният управител Мирослав Комитски изрази увереност, че възможностите за обучение в реална среда, които европейските проекти предоставят, са важен фактор за натрупване на професионален опит, нови знания от досега с културното многообразие на Европа и умения за работа в екип. „Младите хора на Враца имат потенциал, а и възможности да се представят в страните от Европейския съюз, защото са амбициозни, талантливи и уверени“, поздрави учениците Мирослав Комитски.

По време на информационните събития беше представено отличеното с награда есе на ученикът Станислав Тодоров, спечелил призово място на конкурса „Моето приключение в Европа“. Наградата ще му бъде връчена от еврокомисаря по иновациите и младежта Мария Габриел и вицепремиера Томислав Дончев на тържествена церемония в началото на месец декември.

„Новите умения и придобитите квалификации са поредното доказателство, че с труд и усилия се изкачва поредната стъпка за професионално развитие, а срещата с европейския опит и традиция ни отваря нови възможности да успеем“, завършиха представянето си Янислава и Симона.

Комуникационните инициативи „Европейското културно многообразие и идентичност – модерния поглед на младото поколение от област Враца“ за поредна година дадоха възможност на широката общественост да се докосне до богатото многообразие на страните от Европейския съюз и мястото на България в него.