Поредният гост на учениците бе режисьорът Искрен Красимиров, автор на документалните филми за Ботев, Левски, Вазов, Софроний Врачански, Райна Княгиня, американския журналист, пръв разкрил пред Европа и света зверствата на турците след погрома на Априлското въстание, Макгахан и други. В момента Искрен е най-младият преподавател в катедра „Докуменално кино” в Нов български университет, и както сам сподели, това е поредната му сбъдната мечта.

В импровизираното студио, двете водещи - седмокласничките Емили и Руслана, бяха подготвили интересни въпроси към своя гост в стила на популярното предаване „Търси се”. Искрен с удоволствие отговаряше на въпросите и с искрено вълнение се върна назад във времето, когато за пръв път е прекрачил прага на училището. Той благодари на своята първа учителка Лидия Владинова и първата си класна – Анета Иванова, и сподели, че първата е била за него като втора майка, а Анета е станала негов наставник по човечност и доброта.

С много вълнение Искрен разказа за своето семейство, което е възпитало у него и родолюбието, и преклонението към историята българска, и не на последно място – помогнало му е да преоткрие и осъзнае родовите си корени, дали на нашата история Ботевия четник Никола Вълчов Минков.

За да разкаже за идеята, на която се е посветил, Искрен представи трейлърите на най-известните си филми, които предизвикаха истински интерес у децата.

Срещата завърши с много незададени въпроси, но Искрен успя да предаде един от своите уроци по родолюбие, като пожела на децата да носят българското и имената на героите ни в сърцата си, а не на значки, емблеми и тениски.