Под ръководството на треньорите Дилян Маринов (СК Атлет) и Евгени Йоловски (ХК Локомотив) и с активното съдействие и участие на Христо Иванов, преподавател по физическо възпитание и спорт в мездренската гимназия, трудолюбивите спортисти преначертаха коридорите на лекоатлетическата писта и на хандбалното игрище, пребоядисаха лостовете и успоредките и освежиха сектора за дълъг и троен скок. Остава да бъде преначертан само тенис корта. Акрилната боя осигури Общинското предприятие "Чистота".

Същевременно момчетата и момичетата пометоха спортната площадка и й направиха цялостна оборка, като събраха окапалата шума, треволяци и всевъзможни боклуци, изхвърлени от недобросъвестни граждани в района на съоръжението и по трибуните.

В полагането на новата хоризонтална маркировка на лекоатлетическата писта се включи и националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митков Ценов, който днес замина за Франция за участие в "Мача на гигантите" ("DecaNation 2017"). Сред доброволците бяха също младите спортни надежди на Мездра Рая Лалова, Иван Драгановски, Денис Владимирова, Ива Митова и Мелани Венциславова.

Такова освежаване на очертанията на спортната площадка в гимназията се прави за пръв път от откриването на съоръжението преди три години - през лятото на 2014 г.

Участниците в похвалното начинание призовават всички, които идват да спортуват на площадката, да се съберат идната събота, 16 септември, когато ще се проведе Националната кампания "Да изчистим България заедно”, за да почистят спортното съоръжение. В тази връзка, не е лошо Община Мездра да монтира няколко кошчета за боклук в района на площадката, за да има къде да се събират изхвърлените отпадъци.