При извършена проверка в затворническо общежитие от открит тип в гр. Бойчиновци в спално помещение от външната страна на прозорец в процеп на тухлена стена и на пода в столова са намерени и иззети 3 полиетиленови пликчета, съдържащи 25 топчета с общо тегло 6,1 грама суха зелена тревна маса с външни белези на канабис.

При претърсване в стая на имот в гр. Лом, обитавана от 37-годишен местен жител, задържан в РУ Враца, е открита суха зелена листна маса с общо тегло 6,98 грама, реагирала при полеви наркотест на канабис.

След претърсване в апартамент в областния град, обитаван от 23-годишна монтанска жителка, са иззети 7,36 грама суха зелена тревна маса и част от цигара, реагирали при наркотест на канабис.

Двама водачи на леки автомобили са задържани до 24 часа за шофиране след употреба на наркотични вещества.
Около 11,30 ч. на бул. "Св. Патриарх Евтимий" в областния град криминалисти от РУ Монтана извършили проверка на лек автомобил "Алфа Ромео 147", управляван от 39-годишен местен жител. Проба с техническо средство показала, че водачът управлява под въздействието на амфетамини.
Около 15,15 ч. на бул. "Монтана" при проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 23-годишна монтанска жителка, с техническо средство е установено, че шофьорката е под въздействие на канабис.

Работа по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.