Младите добротворци са номинирани в две категории. В първата – „Доброволческа организация” – се отличават организациите с най-много интересни, полезни и различни доброволчески дейности.

Във втората - за „Доброволческа мисия”, се отличават дейностите, които младежите извършват, за да преобразят света около себе си. „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ и клуб „Творилница“ са номинирани със своята мисия „Заедно ще се справим“. Това добро дело бе организирано от деца за деца и се проведе за трета поредна година.

Мероприятието бе по повод Международния ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно през месец ноември. В него доброволците от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ и от клуб „Творилница“ при СУ „Св. Климент Охридски“ - село Зверино организираха благотворителна акция в подкрепа на детскотото отделение в МБАЛ – Мездра.

Под наставничеството на ръководителите на двата клуба Петя Илиева и Маринела Илиева учениците подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха разпределени в магазините в селата Зверино, Игнатица, Оселна, както и в Туристически комплекс Дядо Йоцо – край с. Очин дол.

Учениците и учителите в присъствено обучение също се включиха в инициативата като дариха средства, всеки според своите възможности. Дарителските кутии ще бъдат отворени в навечерието на Рождество Христово, а събраните средства ще бъдат предадени на управителя на мездренската болница.

Може да подкрепите младите добротворци от село Зверино като попълните анкетата на посочения линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvPuPyBK...

Гласуването продължава до 1 декември.