Втората част премина в импровизирано състезание на тема: "Създаване на иновативен продукт или услуга за подобряване живота на хората“. В него чрез жребии участниците в инициативата бяха разделени в три отбора:

Отбор "Управители" в състав: Васил Красимиров и Борис Новоселски от ПТГ “Н. Й. Вапцаров“ и Ива Тодорова от СУ “Васил Кънчов“, представи иновативен продукт - софтуер, и мини процесор, вместени в устройство с размерите на флашка за преодоляване на езиковите бариери при комуникация;

Отбор "Експерти "Комуникация, информация и логистика“ в състав: Пламен Начев и Цветомир Асенов от ПТГ “Н. Й. Вапцаров и Тоника Иванова от СУ “Васил Кънчов“, представи продукта "TPC Industry', който осигурява защита на малките деца в детски столчета, а Отбор " Експерти "Информационно обслужване и управление“ в състав: Георги Георгиев, Преслав Ценов от ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ и Михаела Генурова от СУ “Козма Тричков“, представи продукта “Blind Spot Glasses“, предназначен за оказване на помощ и интеграция на хора със зрителни проблеми в градски условия.

По предварително изработен регламент отборите разполагаха с 1 час за подготовка, 5 минути за представяне и 2 минути за въпроси и отговори. И трите отбора се представиха отлично, като идеите на младите предприемачи са изключително иновативни и приложими.

В края на креативния ден, мениджърите бяха отличени със сертификати от името на инициатора на инициативата - "Джуниър Ачийвмънт“ и подаръци, осигурени от ОИЦ - Враца. На изпроводяк те проявиха желание да участват в бъдещи инициативи на Областния информационен център.