Това е деветата за тази година изложба, която галерията осъществява. Тя обединява два жанра – графика и живопис. Авторката е създала класически творби, но в тях се открива и употребата на смесена техника за постигането на по-интересни визуални ефекти, разказа Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра.

Графичните работи са озаглавени: „Живот“, „Смърт“, „Измамна реалност“, „Мистична гора“, „Стрелец“, „Китайски дракон“, „Портрет на елф“, „Лимонената къща“, и „Умора“. Живописните творби са: „Зима“, „В небесата“, „Бели цветя“, „Контраст“, „Огнен залез“, „Призрачна гора“, „Сияние“, „Тайната гора“, „След буря“, „Полет“, „Цветя“ и „Гарвани“.

Това е първата изложба на Ивелина от 2017 г. Този път авторката е пресъздала в творбите си своите виждания за изкуството, използвайки различни техники – акрил, сухи пастели, акварел и флуоресцентни бои, които имат ефекта да светят в тъмното.

„Изложбата представя рисунките ми от последните няколко години. В нея съм наблегнала на картини и рисунки, които са изпълнени с различна техника. Целта ми беше да намеря това, което най-много допада на мен. Затова реших да се впусна нещо ново и по-екстремно“, разказа Ивелина.

Заместник-кметът инж. Николинка Кътовска поздрави авторката на картините и подари от името на Община Мездра букет цветя.

„Пожелавам ти успех и творческо вдъхновение. Продължавай да рисуваш, защото го правиш добре и въздействащо. Пожелавам ти успех и в твоята професия, защото вярвам, че в следващите години, освен красотата в твоите картини ще я виждаме и в твоите проекти“, поздрави младата художничка и архитект зам.-кметът на община Мездра инж. Николинка Кътовска.

Събитието уважиха близки, приятели и ценители на изкуството.

Изложбата на Ивелина Ивова може да бъде разгледана всеки делничен ден до края на юни във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.