Пременените момичета и момчета дефилираха в центъра на Монтана в изискани тоалети. Някои обаче бяха боси заради тесните обувки с високи токчета, на които издържаха само броени минути. По всичко личи, че родителите им са хвърлили доста пари за празничната вечер.

Девойки от по-бедни семейства от Северозапада споделиха, че са се комбинрали по пет и са пътували с коли до Асеновград, където са си поръчали рокли от по 100 лева. След това с малко преправяне при шивачката и тоалетите били готови. Така им излязло по-евтино и се отказали от шикозните дълги рокли от по 400-500 лева.

"За мен това завършването на гимназията е радостно събитие. Исках да е като в приказка, затова избрах семпла, но празнична рокля, малко заприличах на принцеса. Доверих се на столичен бутик, но не беше много скъпа. По-важно е, че всичките ми приятели имаха настроение и на бала се създаде неповторима атмосфера“, разказва Валя.

Висша мода и модният атрибут на Георги Лозaнов папионката можеха да се забележат в тържеството на красотата в центъра на Монтана.