В третия четвъртфинален двубой младите таланти от Cashback Bulgaria (Мездра) победиха опитния тим на Околчица (Моравица) с 5:4 след изпълнение на дузпи (в редовното време 3:3). Младоците поведоха с 2:0 с попадения на Иван Ерменков и на Искрен Банински в 11-ата и в 13-ата мин. на мача, но впоследствие моравчани възстановиха равенството с голове на Радослав Георгиев и на Иван Иванов в 19-ата и в 22-ата мин. Иван Велчев отново изведе Cashback напред в 32-ата мин., две минути по-късно обаче Кръстьо Кръстев се разписа за 3:3, при който резултат завърши и редовното време.

При изпълнението на дузпите по-хладнокръвни се оказаха подрастващите футболисти, които в крайна сметка триумфираха с 5:4. Точни от бялата точка бяха Константин Велинов и Стивън Мильов за Cashback и Иван Иванов за Околчица. Пропуски направиха Ивайло Данчев, Радослав Георгиев, Цветомир Ралков и Кръстьо Кръстев за моравчани, както и Стилян Иванов, Иван Ерменков и Искрен Банински за мездренци. Със самоотвержени намеси се отличи вратарят на Cashback Томислав Тодоров, който спаси четири дузпи.

В другия четвъртфинален мач снощи Миньор (Згориград) се наложи над Скала (Зверино) с 2:1 и също ще спори за разпределението на медалите в турнира. Зверинчани поведоха още в 4-ата мин. на двубоя, когато Николай Трънчев засече центриране от корнер на капитана на отбора Димитър Георгиев. С две попадения на майстора дрибъла и на завършващия удар Ангел Петров в 5-ата и в 10-ата мин. обаче згориграждани стигнаха до пълен обрат в мача.

Така на полуфиналите в понеделник, 21 май, ще се срещнат Атлетик 1996 (Враца) - Cashback Bulgaria (Мездра) и Пчелна майка (Враца) - Миньор (Згориград). Първият двубой е от 18:30 часа, а вторият - от 19:30 ч.