Интерес към имунизациите имаше, като до обяд лицата, поставили ваксина бяха девет.

"Разполагаме с най-новата ваксина, подобрен вариант на "Пфайзер". Тя е адаптирана и предпазва от "Омикрон" и от останалите щамове Covid-19", каза за MediaNews Красимир Костов - специалист на БЧК - Враца.

Костов призова хората да се ваксинират, тъй като вируса върлува и в комбинация с придружаващи заболявания, може да бъде много опасен.

Красимир Костов
Красимир Костов

Мобилните ваксинационни пунктове са част от инициативата на БЧК „Ти решаваш“ по Програма „Дейности в отговор на Covid-19 в България“. Целта на тази инициатива е да бъде предоставена възможност на гражданите да получат на място достоверна информация относно разпространението на Covid-19, развитието на вируса и възможните постковид симптоми, за да вземат информирано решение дали да си поставят ваксина.

Мобилният ваксинационен пункт ще бъде позициониран в Мездра отново на 10 и на 24 февруари. Всеки, който желае да си постави ваксина срещу Covid-19, може да го направи напълно безплатно между 10:00 и 15:00 часа в посочените дни срещу представяне на документ за самоличност.