Мобилните ваксинационни пунктове на организацията ще разполагат с обучен медицински екип, който ще предостави възможност на всички желаещи да получат достоверна информация както по отношение на вируса и негово разпространение у нас, така и за потенциалните постковид симптоми. Това ще им даде възможност да вземат своето решение дали да си поставят ваксина срещу COVID-19.

На 5 и 6 декември, от 10:00 ч. до 15:00 ч., мобилният вакцинационен пункт в град Враца ще бъде разположен пред „Нов медицински център“,
на 7 декември пунктът ще промени своята локация и ще бъде позициониран пред централния площад, пред сградата на Община Роман с работно време от 10:00 ч. до 16:00 ч.

В четвъртък, 8 декември, напълно оборудваният кемпер ще бъде отново на разположение в град Враца, пред „Нов медицински център“, от 10:00 ч. до 15:00 ч.,
а в края на седмица ще бъде позициониран пред сградата на Община Оряхово, от 10:00 ч. до 16:00 ч.

На 12 и 13 декември пунктът ще бъде на разположение на жителите и гостите на град Враца пред „Нов медицински център“, от 10:00 ч. до 15:00 ч.,
а на следващия ден – 14 декември, в същия часови диапазон, ще бъде позициониран пред дома за стари хора в с. Липница, община Мизия.

На 15 декември, от 10:00 ч. до 15:00 ч., мобилният ваксинационен пункт ще е отново пред „Нов медицински център“ в град Враца, а в последния ден от седмица ще бъде позициониран пред сградата на община Оряхово, от 10:00 ч. до 16:00 ч.

Всеки ден, от 10:00 ч. до 15:00 ч., от 19 до 22 декември, пунктът ще е на разположение пред „Нов медицински център“ във Враца.

Позиционирането на мобилни вакцинационни пунктове в различни краища на страната е част от дейностите по инициативата на Българския Червен кръст „Ти решаваш“ по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Пълния график, до края на годината, на определените към момента локации на всички мобилни ваксинационни пунктове, може да бъде видян на уебсайта на инициативата.

Планираните до края на годината дейности са само малка част от действията, които се реализират по инициативата на Българския Червен кръст - „Ти решаваш“, която има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности. Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе решение дали да си постави ваксина срещу COVID-19 . По линия на кампанията се предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация, създадена е и възможност за ваксинация. Чрез действията си БЧК цели да подпомогне директно над 55 000 души в страната, както и да предостави надеждна и достоверна информация на повече от 500 000 души.