Градоначалникът запозна журналисти с по-важните заповеди и работата на общината в условията на извънредното положение.

Зеленчуковият пазар в Монтана ще бъде отворен днес и в понеделник 20 април.

От дружество Екопак са изпратили уведомително писмо, че на 23 и 24 април между 8 и 17 часа ще дезинфектират по график контейнерите за разделно събиране на отпадъци в Монтана. В града те са разположени на 75 места.

Продължава раздаването на великденски пакети с храни за възрастните хора. Кампанията е подпомогната и от представителството на „Рено” за България. От фирмата са предоставили нов автомобил на социалния патронаж в Монтана за срок от 1 месец.

Великденският концерт, който трябваше да бъде на открито в парк „Свети Дух”, ще се излъчи на страницата на Младежки дом – Монтана и ще включва архивни кадри.

Отменя се 17-тото издание на Дико-Илиевите празници на духовите оркестри, насрочени за средата на май.

До 1 септември се удължава срока за изпращане на рисунки за международния конкурс „Тъпан бие хоро се вие” , съпътстваща проява на празниците. Досега рисунки са изпратили деца от 11 държави.

Отменят се също така международният фолклорен фестивал „Свети Дух”, планираните в културния календар на общината фолклорни селски събори и спортните игри от различните първенства.

На финала на изявлението си кметът Живков пожела на своите съграждани Светли Великденски празници, призова ги да се пазят, да не бързат с шумните събирания на открито, да си останат в къщи и не посещават църковните служби.


Източник: montana24.net