Наставникът на "орлите" Анте Шимунджа направи доста промени в състава, като в игра след дълго отсъствие се завърна Вандерсон. Титуляри бяха новите попълнения Рик и Матиас Тисера, както и младият защитник Тихомир Димитров.

Резултатът бе открит от символичните гости още в петата минута. Тогава Бърнард Текпетей получи топката по дясното крило и върна към наказателното поле. Пасът му не бе добър и отиде право у Алек Тодоров, който обаче направи огромна грешка и не успя да отиграе, което предостави топката на крака Доминк Янков и вратарят Петър Петров бе разстрелян за 1:0.

В 16-ата минута резултатът вече бе 2:0. Тисера получи кълбото от Янков в наказателното поле и прокара топката в левия долен ъгъл на Петров.

В 34-ата минута дойде и третото попадение за Лудогорец. Рик Джонатан развинти Стоян Предев и прати прострелен пас към Тисера, който протегна крак на около метър и половина от вратата, за да реализира.

В 45-ата минута Доминик Янков вкара отличен гол от дистанция, като не остави шансове на Петров шут от около 23 метра.

В началото на втората част Лудогорец продължи да е значително по-активният тим и играта се водеше предимно пред наказателното поле на Монтана.

Десетина минути преди края на мача дойде и петото попадение в срещата. Тисера получи топката на скорост и след това намери Каули на празна врата, който довкара кълбото в мрежата.

По този начин Лудогорец спечели без никакво напрежение битката и вече очаква съперника си на полуфинала. Жребият е в петък, като вече за тази фаза се класира ЦСКА - София, а останалите два тима ще се определят от мача Септември - Левски и Славия - Берое.

Източник: sportal.bg