Пред 500 зрители в зала "Младост” възпитаниците на треньора Даниел Пеев играха много организирано в първия гейм, който спечелиха с 25:11. Всяко едно отпускане в следващите две части бе наказано от отбора на гостите.

Преди мача бяха официално наградени най-заслужилите ветерани на Монтана по случай 70-годишния юбилей на волейбола в града. Специален плакет за принос за развитието на волейбола в България получи кметът на Монтана Златко Живков. Връчи му го Борислав Кьосев, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

Сред многото гости на тържеството бяха бившият треньор на националния отбор Тодор Симов и разпределител №1 на България за миналия век Димитър Каров.

В ранния следобед ветерани и най-малките състезатели на клуба положиха цветя на паметната плоча в спортен комплекс "Огоста”, символизираща мястото, където през далечната 1953 г. за пръв път се е играла официална волейболна среща в тогавашния Михайловград. Преди това с едноминутно мълчание бе почетена паметта на състезатели, треньори, волейболни деятели и фенове, защитавали честта и авторитета на волейбола в града и на славната "Септемврийска слава".