Задържаното лице заяви пред съда, че разбира основанието за задържането му, запознат е със съдържанието на европейската заповед за арест, но не е извършил описаното престъпление и не дава доброволно съгласие за предаването му на компетентните гръцки власти, с цел провеждане на наказателно преследване. Направил е също така искане за определяне на по-лека мярка за неотклонение, включително и „домашен арест”.- съобщиха от „Връзки с обществеността” на съда във Враца.

Съдът е преценил, че в европейската заповед за арест в достатъчна степен са изложени всички факти и обстоятелства, относими към престъпната дейност и посочената заповед отговаря на изискванията за форма и съдържание, изискуеми по Закона за екстрадацията и европейската заповед за арест. Съдът съобразил и направеното изявление от задържания, че не е извършил описаното в европейската заповед за арест престъпление, но в това производство доказателства в този аспект не се събират.

Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – София. Задържаният е приведен незабавно в Следствения арест към Затвора във Враца.