Ако това изобщо е възможно, би го направил човек с особен вид психосоматика или пироман с дълбоки психични отклонения. Да си запалиш собствения дом си е лудост, но 44-годишният Владимир Захариев от Враца го прави за трети път. От полицията във Враца съобщиха, че поредния палеж е станал във вторник около 18.00 часа.

Изпратени били две пожарни, които угасили пламъците в апартамента, който е на първия етаж в жилищна кооперация в града. Цялата покъщина била унищожена от пожара.

Подпалвачът нямал наранявания и изгаряния. Съседите обяснили за пореден път на органите на реда, че Владо не е с акъла си. Притесняват се, че при следващ палеж могат да се подпалят и други апартаменти в кооперацията. Преди време майката на Владимир починала и той не си вземал сам лекарствата. Често го прибирали в болницата за лечение, но когато се върнел, комшиите разбирали по шума и миризмата, носещи се от апартамента му, че тормозът им започва.

Децата от близката до тях детска градина и училище се страхували от „лудия Владо”. Съседите настояват Владимир да бъде настанен в специализирано здравно заведение, за да бъдат спокойни за домовете и децата си. Те твърдят, че Владо е опасен и за себе си, и за околните.