Спортната проява бе открита от заместник-директора на училището домакин Евгени Йоловски, който пожела успех на състезателите. Главен съдия на зимния спортен празник беше Жанета Маринова, старши експерт "Спорт, младежки дейности и работа с деца“.

Студеното време не изплаши малките спортисти, които с нетърпение и спортен хъс очакваха сигнала на първото състезание. Преди същинската надпревара учителят по физическо възпитание и спорт в СУ “Иван Вазов“ Диана Иванова загря присъстващите със зумба танци и флашмоб. Отборите от трите училища се съревноваваха в четири състезателни игри - теглене на въже, скачане с чували, "Бързи, смели, сръчни" и игра с обръчи.

След оспорваните трибои и двубои, отборите на двете основни училища събраха равен брой точки и трябваше да решат спора за второто място след тайбрек. Директорът на Дирекция "Социални и хуманитарни дейности“ Елена Нанова награди участниците в играта с обръчи за V клас. Най-добре се представиха състезателите от СУ “Иван Вазов“. На второ място се класира тимът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, а трети остана този на ОУ “Христо Ботев“.

Директорът на училището домакин Мариела Горанова награди участниците в скачането с чували за VI клас и в тегленето на въже за VII клас. Първо място в първата игра зае отборът на ОУ “Христо Ботев“, следван от СУ “Иван Вазов“ и ОУ “Св. св. Кирил и Методий“.

Тимът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ се оказа най-добър в играта "Теглене на въже“ за VII клас. Втори се наредиха възпитаниците на СУ “Иван Вазов“, а на трето място се класира ОУ “Христо Ботев“.

Отборът на СУ “Иван Вазов“ бе най-ловък в надпреварата "Бързи, смели, сръчни“ за V-VII клас. Второ място зае отборът на ОУ „Христо Ботев“, а трето - ОУ „Кирил и Методий“.

Всички участници в Зимния спортен празник се включиха в томбола с много предметни награди, осигурени от Община Мездра.

Следващото спортно предизвикателство, организирано от Община Мездра, ще се проведе на 22 март на изкуствения терен на стадион "Локомотив“. То ще премине под наслов "Пролетта е вече тук“, като в него ще вземат участие ученици от I до VII клас от градските училища.