След първоначалния призив за подкрепа на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“, на интернет страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения и за болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, както и на кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болничните заведения по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

МБАЛ „Бяла Слатина“ получава дарения от прокурори, следователи и служители от Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, както и от РП-Оряхово, чийто призовкар, който макар да е в затруднено финансово положение, е направил дарение в размер на 50 лв.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от Окръжна прокуратура – София дариха 3000 лв. на УМБАЛ „Св.Анна“ в столицата. Над 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Благоевград е направила за местната болница. Дарението на РП-Благоевград е над 5000 лв. От Районната прокуратура в Генерал Тошево магистрати и служители ще дарят 5% от месечното си възнаграждение. Близо 6000 лв. е дарението, което Окръжна прокуратура – Велико Търново прави за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в града. За същата болница дарение правят и от РП-Свищов и РП-Павликени. От РП-Сандански са дарили средства за местната болница. Така са постъпили и магистратите и служителите от АП-Пловдив, ОП и РП-Хасково, ОП-Ловеч, ОП-Пазарджик, ОП-Ямбол, ОП и РП-Видин, РП-Габрово. ОП и РП-Силистра. Над 6000 лв. са дарили на УМБАЛ „Д-р Ст. Киркович“ от ОП-Стара Загора. Почти 3000 лв. е дарението, което правят за болницата в Сливен от Районната прокуратура в града.

Магистратите и служителите от АП-Варна, РП-Лом, ОП и РП-Монтана, РП-Горна Оряховица, РП-Берковица, АП-Пловдив и ВОП-Пловдив също са приели решения да дарят средства на здравните заведения в съответните населени места.

Магистратите и служителите от ОП и РП-Кюстендил са дарили средства за болниците в Кюстендил и Дупница, както и на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ - 3500 лв.

За Клиниката по пулмология в Плевен даряват местните прокурори, следователи и съдебни служители. Военните прокурори от София са дарили средства на столичните болници „Пирогов“ и „Александровска“, същото са направили и от Апелативна специализирана прокуратура. От РП-Своге са направили дарения за местната болница и за „Пирогов“.

Ръководството на прокуратурата изразява благодарност за инициативата на Асоциацията на прокурорите в България за откриването на дарителска кампания за закупуването на необходимата на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас.

Нека всички, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).