Всеки от пакетите съдържа дрехи, играчки, ученически пособия и лакомства, приготвени от деца от Германия, Австрия, Белгия, Люксембург, Франция, Холандия, Швейцария и др. за деца от Албания, Армения, България, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Украйна, Черна гора и др.

Миналата Коледа „ADRA Bulgaria” изненада приятно за Рождество Христово 323 деца в риск от община Мездра, а по-миналата година - още 290. Съгласно волята на дарителя, пакетите се предоставят въз основа на данните за броя на децата от социално слаби семейства, подадени в Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ от детските и учебните заведения.

Проектът „Деца помагат на деца“ („Children Helping Children Initiative“) се осъществява у нас от 2017 г. насам в периода декември - януари. Благодарение на тази кампания през последните две години повече от 12 000 български деца получиха за светлия християнски празник подаръчни пакети.

Инициативата „Aktion Kinder helfen Kindern”, организирана от ADRA, се заражда в Германия в началото на XXI век. Вече 19 години деца от Централна и Западна Европа, заедно със своите семейства, приготвят коледни подаръчни пакети за нуждаещи деца от страните в Източна Европа.

„Всеки пакет трябва да носи на децата в нужда посланието: „Ние мислим за вас!“, споделят координаторите на проекта. „Това е причината да включваме в нашите подаръчни пакети вкусотии и атрактивни подаръци - за да знаят децата в беда, че ги подкрепяме и искаме да се радват на живота. Това е нещо много важно за нас.“