Проектът е на стойност 810 022,26 лв., от които 688 518,93 лв. от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и 121 503,33 лв. - национално финансиране.

Изпълнението на проекта е 20 месеца. Конкретен бенефициент по договора е Община Козлодуй. На пресконференцията присъстваха Юрик Мартинов - заместник-кмет на Козлодуй, главният архитект на общината Атанас Йорданов, директори на дирекции и други бенефициенти, екипът по проекта, служители на общинска администрация, граждани и медии.

Основните цели на проекта са повишаване на енергийната ефективност на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, премахването на загубите на електроенергия, подобряване микроклимата в жилищните сгради, устойчиво управление на сградите и поддръжката им, намаляване емисиите на вредни вещества в околната среда.

Целева група по проекта са 8 собственици на еднофамилни жилищни сгради и 27 собственици на самостоятелни обекти и техните семейства в една многофамилна жилищна сграда в гр. Козлодуй.

В резултат от изпълнението на проекта ще се подобри комфортът на обитаване в жилищните сгради и ще бъдат постигнати нормативно определените параметри на средата за отопление и осветление както и оптимизиране на разходите, в резултат на постигнатите икономии на енергия от изпълнените енергоефективни мерки.