© ОбА Враца

Категориите, в които се номинират работодателите от област Враца, са „Инвестиция в подобряването на работната среда, с цел опазване живота, здравето и работоспособността на работниците и служителите“, „Обучение на персонала за познаване и спазване на здравословните и безопасни условия на труд“ и „Въведена иновация в подобряването на условията на труд“. Оценяването на предложенията се извършва по утвърдени от Областния съвет по условия на труд критерии – целесъобразност, ефективност, икономичност и възможност за мултиплициране на идеята или дейността в друга фирма или сфера на дейност.

В категорията„Инвестиции в подобряването на работната среда, с цел опазване живота, здравето и работоспособността на работниците и служителите“ отличен тази година е „МД Електроник“ – Враца, съобразно критериите за оценка.

Стефан Красимиров връчи наградата в категория: „Въведена иновация в подобряването на условията на труд“ на „Модна агенция „Мираж“ ООД – Враца.

В третата категория „Въведена иновация в подобряването на условията на труд“ наградата отиде при „СЕ Борднетце – България“ ЕООД – Мездра.

Плакети за участие получихаи работодателите, които не заеха призовите места: „Лестопродукт ЕООД“ – Враца, „Центромет“ АД – Враца и „Интелигентни системи за сигурност“ ООД – Враца.

В края на церемонията областният управител Стефан Красимиров благодари на представителите на бизнеса, че сапоели отговорността да създават по-добра работна среда и ни доказват, че опазването на човешкия живот не е формалност и документация, а целенасоченадейност както от страна наработодателя, така и на работещите.