Празничната вечер в Заседателна зала на Общинския съвет бе открита от Светла Дамяновска, главен експерт Култура и Художествена галерия“ в Община Мездра и председател на Литературен клуб "Христо Ботев" към Читалище "Просвета”. Специални гости на официалното връчване на наградите на победителите в двата конкурса бяха червеният депутат Валери Жаблянов, председателят на Областния съвет на БСП Иво Лилов, председателят на общинската организация на столетницата д-р Илияна Михайлова и председателят на журито, поетесата Надежда Захариева.

Светла Дамяновска представи участващите в изложбата конкурс творби и техните автори, подчертавайки многообразието от стилове и техники, колорита и емоционалните послания на всяка една художествена творба.

Първо място бе присъдено на Нели Стоянова и нейната картина „Натюрморт”, „Цвете”-то на Светла Караджилска зае второто място, а „Път”-ят на Рени Митева бе класиран на трето място.

Всяка една от участничките получи грамота и емблематичната червена роза, поднесена от младия социалист Данаил Димитров.

След награждаването на художниците, поетесите от Мездра поднесоха своеобразен рецитал със своите творби, участващи в конкурса за поезия.

Поетичните творби бяха оценени от жури в състав Надежда Захариева и Наталия Христова. Изтъкнатата поетеса поздрави участниците за споделените емоции от съпреживените изповеди и изрази своето задоволство от поредната среща с мездренските творци на изящното слово.

Първа награда бе присъдена на стихотворението „Предпролетно” на Рени Митева, на второ място бе класирана творбата на Диана Иванова, а на трето - Росица Петкова. Галя Василева получи поощрителна награда за своята творба.

Както при художниците, така и поетесите, получиха грамоти и червена роза.

Своето задоволство от среща с жените творци от Мездра изрази и Валери Жаблянов, който поздрави присъстващите дами с предстоящия празник и им пожела здраве и благополучие.