На 28 август в района на спортния комплекс в село Лехчево, област Монтана полицаи спрели за рутинна проверка лек автомобил „Опел“, с четирима пътници в него, управляван от Димитър Борисов. Униформените констатирали, че водачът и пътникът до него са без обезопасителни колани, а автомобилът не бил преминал задължителния годишен технически преглед. Освен това пътниците не притежавали и документи за самоличност.
Докато се канели да напишат актове за установените административните нарушения шофьорът на автомобила започнал да се пазари с тях. Държал се арогантно и непочтително, предлагал да почерпи, започнал да дърпа документите от ръцете на полицая. Въпреки, че бил помолен да се отдалечи, той се върнал с банкнота от 20 лева, която опитал да даде като подкуп на служителите на реда.
Когато бил помолен да прибере банкнотата, той я подхвърлил през стъклото на полицейския автомобил с уточнението, че са за почерпка, за да не бъде санкциониран.
В този момент полицейските служители му поставили белезници и го задържали за срок от 24 часа. Местопроизшествието било посетено от дежурната следствена група и започнали процесуално-следствените действия по бързо полицейско производство, което приключило с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана и влязла в сила присъда.