Нанси Шилър отправи приветствие към бъдещите предприемачи от града :„Враца е един от трите града в страна, с които Фондацията работи успешно. Обучителната програма стартира преди години в София, като след това бе адаптирана от „Америка за България“ и се реализира успешно в Средногорието. Уверена съм, че и във вашия град обучителните модули ще имат голям успех. Личната ми цел е никога повече да не чувам, че Северозападният регион е в тежко състояние.“ – коментира Нанси Шилър.

Форумът продължи с лекция на тема „Предприемачеството: Какво е това?“, представена от председателя на Националното сдружение на малкия и среден бизнес – Елеонора Негулова. По време на срещата, присъстващите имаха възможността да се запознаят с развитието на двама млади предприемачи, които разказаха как са реализирали идеите си. На събитието присъстваха още, кметове на общини от областта, представители на бизнеса и неправителствения сектор, партньори по проекта и граждани.

Безплатното обучение е част от проект „Програма BASE - моят бизнес е моето бъдеще“, подкрепен от Фондация „Америка за България“. Моделът на програмата обхваща курс от 12 обучителни лекции, които ще се провеждат всеки четвъртък, показващи практически пътя от идеята за бизнес до реализацията на успешна услуга или продукт. В края на обучението най-добрите пет бизнес идеи, ще бъдат подпомогнати от Фондация „Америка за България“.