© Община Видин

„Добре дошли в старопрестолния ни град. Не само тези традиционни срещи, които вие организирате с Вашите приятели от цялата страна и от чужбина, а всички добри инициативи трябва да се надграждат. Това е начинът да вървим напред“, заяви кметът на Видин д-р Цветан Ценков в приветствието си към участниците. Той поздрави ръководството и членовете на видинския мотоклуб за усилията, които полагат, като пожела на всички участници безаварийно каране и изрази надежда, че ще се видят отново на същото място след една година.

Президентът на мотоклуб „Северозападни мотори“ Младен Младенов - Денкича благодари на Общината за съдействието при организацията на традиционното събитие. В знак на признателност той връчи на д-р Ценков плакет със знака на клуба. Младенов подчерта, че с всяка следваща година популярността на мотосъбора се увеличава, като в тазгодишното издание участват мотористи от цялата страна, от Сърбия и Румъния, както и представители на два мотоклуба от Испания.

По-рано вчера участниците в мотосъбора направиха почетна обиколка на град Видин. След това на летището край село Иново имаше стънт шоу и състезания по драг. Вечерта в бившето военно поделение бяха организирани различни игри. След това на сцената излязоха танцьорите и музикантите от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Талантливите момичета от Детска танцова школа Swing също зарадваха участниците и публиката със своите изпълнения.

Разбира се, мотосъбор без рок музика не може. Вечерта завърши с концерт на момчетата от видинската група MHz. След тях на сцената излязоха рокаджиите от група „Торнадо“. На финала беше изтеглена традиционната томбола с награди.