Организаторите се обръщат с молба към всеки, който има възможност да помогне със строителни материали, мебели, дрехи и др., да се свърже с председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов или с Община Мездра на следните адреси: nss_bul@abv.bg и mezdra_pr@abv.bg.

Първите дарители вече се отзоваха на апела за помощ. Столична фирма, вносител на матраци, ще подари на семейството матраци. Строителна фирма от Мездра пък ще помогне подпомогне ремонта на със строителни материали. Завод от град Плевен ще осигури костюм за абитуриента, а друга фирма ще подари обувки на зрелостника!

Утре сутринта кметът на Мездра Генади Събков и г-н Михайлов ще посетят семейството в село Зверино. Експерти ще опишат щетите и ще оформят списъци с необходимите материали и пособия, с които да помогнем на Тихомир и майка му Росица.

Желаещите да дарят финансови средства на семейството от село Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница, могат да го направят по сметката на Община Мездра:

Банка "ДСК" - клон Мездра.

IBAN: BG95STSA93008425414500

BIC: STSABGSF

Код за вид плащане - 445100

Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова.

Други видове дарения, ще се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности от социалния работник Кънчо Цаков. Телефон за контакт: 0883 323 683.