По проекта на площада във Върбешница са облагородени две градинки, направени са беседка за отдих и алпинеум, монтиран е комбиниран фитнес уред и са оформени оригинални цветни лехи. Проектът е реализиран през периода август - октомври тази година с финансовата подкрепа на Община Мездра, която е осигурила за целта 5000 лв., информира кметът на селото Магдалена Динкова.

Новата придобивка беше осветена днес от енорийския свещеник Владислав Цветанов.

Това е поредният мини проект, изпълнен в община Мездра по Програмата "Малки местни инициативи 2017". През лятото в двора на Средно училище „Иван Вазов” в Мездра беше монтиран стрийт фитнес на открито, на Петковден - 14 октомври, в Очин дол също бе открит кът за отдих и облагородените околни пространства, а на Димитровден - 26 октомври, в Царевец беше осветена обновената зала за тържества в местното кметство.

Подобни проекти са реализирани също в Брусен, Горна Кремена, Руска Бела и Типченица. Средствата, заложени в Бюджет 2017 на Община Мездра за финансиране на програмата, са в размер на около 30 хил. лв., въпреки че в края на миналата година местният парламент реши в общинския бюджет да бъдат предвидени 80 000 лв.