„За първи път участваме на турнир с Футбол 5. Надявам се на децата да им хареса и да се забавляват“, заяви за MediaNews наставникът на малките „железничари“ Владимир Найденов.

В спортното мероприятие, в тази възрастова категория, ще се включат 12 тима, разделени в четири групи, всяка от които ще бъде формирана от 3 състава.

Отборът на „Локомотив“ (Мездра) е в група D, където са съставите на ФК „Арда 1924 Тигърчета“ (Кърджали) и ФК „Шипка Старс“ (Асеновград).

В останалите групи са съответно: А – ФК „Тракия 2004 – 2“ (Пловдив), „Арда“ (Кърджали) и ФК „Скутаре“ (Скутаре), Б – ФК „Тракия 2004“ (Пловдив), ФК „Карлово“ (Карлово) и ФК „Враждебна – 2“ (София) и в група В попадат съставите на ФК „Хасково 1957“ (Хасково), ФК „Карлово-2“ (Карлово) и ФК „Враждебна“ (София).

© PARADISE WINTER CUP 2022

Първият двубой за мездренчани е в петък срещу състава на „Шипка Старс“ (Асеновград), а вторият – събота, когато възпитаниците на Владимир Найденов излизат срещу отбора на „Арда“.

След края на груповата фаза, тимовете ще бъдат разделени в три потока – бронзов, сребърен и златен, където ще изиграят полуфинални двубои. След това са мачовете за 3-4 и 1-2 място в съответния поток.

Награждаването на победителите ще се проведе след края на финалните срещи.