От онлайн аптеката отчитат и промяна в потребителското търсене. Преди настъпването на епидемията с коронавирус преобладават поръчките в категориите козметика, билкови продукти и някои масови продукти за грип и настинка, отпускани без рецепта и с противотемпературен и обезболяващ ефект, както и медицински изделия.

Още през февруари обаче забелязват нагласата на потребителите да търсят и поръчват артикули за защита от разпространението на новия вирус - санитарни материали и медицинските принадлежности, като хирургически маски и стерилни ръкавици. Много потребители поръчват и продукти от категорията на имуностимулаторите за възрастни с витамини и минерали и хранителните добавки. Последните са или комплекс витамини и минирали, или отделни като витамин С, витамин А и витамин Е.

През март независимо от факта, че извънредните мерки у нас се обявиха и влязоха в сила почти по средата - на 13, при онлайн заявките от аптеката се отчита доминиращо място на две категории продукти. Това са парацетамолови продукти и хирургични маски. Много потребители търсят и кислородна вода и антибактериални мокри кърпички.

В началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антибактериални средства за ръце, но се проявява нова тенденция на закупуване на козметични средства и превързочните материали.

Докато преди мерките преобладаващите заявки за козметика са предназначени за бебето и майката, то сега прави впечатление, че интересът се е пренасочил към грижа за здравето и красотата на кожата, на лицето и на тялото.

Източник: news.bg