Откриването на новата придобивка уважиха депутатите Петя Аврамова и Красен Кръстев, кметът на Мездра Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, общински съветници, жители и гости на селото. Празнична програма изнесе женската певческа група при местното читалище „Просвета-1897 г.“

В словото си при откриването на новоизградения кът за отдих кметът на Горна Кремена Георги Нончев благодари специално на фирмата-изпълнител на обекта, както и на доброволците от селото, включили се безвъзмездно при реализирането на проекта. Той призова своите съселяни да пазят това, което е направено, за да успеят заедно да променят към по-добро облика на Горна Кремена.

Това е вторият проект, изпълнен през тази година в община Мездра със средства, отпуснати по националната кампания "За чиста околна среда 2016“ в конкурса "Обичам природата - и аз участвам“. Другият, чийто бюджет също е малко под 10 хил. лв., бе реализиран в Горна Бешовица, където наскоро беше изградена зелена зона за отдих - направен бе навес за честване на общоселски тържества и оформени зелени площи и цветни лехи до административната сграда на тамошното кметство.