Проф. Мутафчийски отново потвърди, че няма хоспитализирани деца и всички те са в добро общо състояние. "Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още той.

Проф. Мутафчийски заяви, че няма информация за затворен търговски обект в София след положителна проба на служител в него.

Относно лечението с плазма, съдържаща антитела от излекували се болни, председателят на щаба съобщи, че на този тип терапия се залагат известни надежди, тъй като първите съобщения са, че облекчава симптоматиката.
„В България има държавна фирма, собственост на Министерство на здравеопазването, която работи по този въпрос“, уточни той.

На въпрос относно това, че хиляди студенти се готвят да пътуват до САЩ на бригади в края на май, проф. Мутафчийски отговори: „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“.