Локомотив (Мездра) стартира лятната си подготовка с категоричен успех в първата си контрола срещу Озировец (Долно Озирово) с 6:3. Това бе първи двубой за новорегистрирания футболен клуб в железничарския град, който през сезон 2016/17 ще участва във Врачанската „А” областна група. Проверката се игра на изкуствения терен на градския стадион.

Домакините бяха по-активния отбор и още през първата част на срещата предрешиха крайния изход, след като поведоха с 6:1. По два пъти за успеха на „железничарите” се разписаха Валдемар Стоянов, Александър Омарски и Марио Велинов.

През втората част мездренци направиха множество смени и гостите върнаха още два гола за крайното 6:3. С хеттрик за тима на Озировец се отличи Пламен Георгиев.

"Основната ни цел е да залагаме на местни футболисти и да успеем да запазим школата в града. Още през този сезон ще атакуваме място в Северозападната Трета лига”, категорични са от ръководството на Локо (Мездра).

На 21 август (неделя) е втората и последна контрола на „червено-черните” преди началото на новия шампионат в четвъртия футболен ешелон във Врачанско. Те ще приемат Пъстрина 2012 (Монтана) на централния терен на стадион "Локомотив” от 18:00 часа. Спарингът с актуалния вицешампион на Монтанско ще е генерална репетиция за първия мач на „железничарите” в започващото на 27 август първенство в „А” областната група. На старта мездренци гостуват на Манастирище.

Съставът на Локо (Мездра): Иван Печенийски, Ивайло Димитров, Мартин Монов, Персиян Пешев, Марио Христов, Александър Омарски, Павел Марков, Борис Тончев, Валдемар Стоянов, Марио Велинов, Николай Генов (Кристиян Тончев, Камен Каменов, Преслав Петков, Ивайло Василев, Владимир Найденов, Томи Цветанов, Иван Кузов, Тихомир Йорданов и Владислав Андреев).