Към 12.30 ч. на 4 юни, нивото на р. Скът при с. Нивянин, община Борован е 85 см, при критично ниво 340 см. Нивото на реката при Бяла Слатина е 50 см, при критично ниво 400 см и е в застой. Река Скът в Мизия има ниво 20 см при критичен праг 290 см. Река Огоста при с. Хайредин е под критичните 200 см. Няма опасност от разливи и нанасяне на материални щети.

Всички язовири имат достатъчно свободен обем за поемане на водни маси. Язовирите „Гарвански геран“ и „Езерска падина“ в община Борован са пълни на 65 %, като яз. „Езерска падина“ намалява водните маси чрез сифонно източване.

Язовирите на община Хайредин - „Бързина“, „Рогозен 1“ и „Рогозен 2“ имат свободен обем за поемане на водни маси, като „Бързина“ е пълен на 40%, „Рогозен 1“ е на мъртъв обем, а „Рогозен 2“ е на 65 % пълен.

Нивата на язовирите на територията на област Враца се следят денонощно от собствениците и дежурните по общински съвети за сигурност. Данните към момента показват, че хидротехническите съоръжения не създават потенциална опасност за населението.