След като областният управител върна за ново разглеждане тези решения със своя заповед от 08.02.2022г., на своето заседание на 23.02.2022 г. Общинският съвет в Борован трябваше да ги разгледа и да се произнесе с нови. От ресорната комисия бяха внесени проекти всяко едно от тях да бъде отменено като незаконосъобразно. Преди всяко едно гласуване обаче общинският съветник Иглика Сълковска си дава „отвод“ и не гласува, като такалишава заседанието от кворум. По тази причина проектите за решения, макар и гласувани единодушно от останалите 6 присъстващи съветници,не са приети. Съгласно чл. 45, ал. 9 от ЗМСМА Общинският съвет може да отмени, да измени или да приеме повторно върнатия за ново обсъждане акт. В случая обаче чрез приложените процедурни трикове изобщо липсва произнасяне.

По тази причинаобластният управител упражнява правомощието си по чл. 45, ал. 8 от ЗМСМА да оспори решенията пред Административен съд – Враца, катонезаконосъобразни.

Пълния текст на заповедта може да прочетете на сайта на Областна администрация - Враца в раздел „Върнати решения на Общински съвет“.