Трудовата борса откри директорът на Дирекция „Бюро по труда“ Маргарита Ангелова, която поздрави всички участници. „Радвам се, че залата е пълна и се надявам да бъдете активни. Трудовите борси във Враца станаха една добра традиция, за което благодаря и на домакините от Младежки дом“, заяви Маргарита Ангелова.

От името на кмета на Община Враца, поздрав към присъстващите отправи секретарят на администрацията Нина Дакева. „Днешното събитие е една прекрасна възможност за директна връзка между лицата, които търсят работа и работодателите. Призовавам Ви, да се възползвате от това и Ви пожелавам да излезете от тази среша удовлетворени“, заяви в приветствието си секретарят на Община Враца.

Общата трудова борса във Враца се организира по проект „Национална EURЕS мрежа“, като целите и дейностите на проекта бяха представени в началото на срещата.

По данни на дирекция „Бюро по труда“ – Враца, към края на м. март регистрираните безработни лица са 2 519, като броят им е със 190 лица по-малко в сравнение с предходния месец февруари 2019 г. и с 412 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. Равнището на безработица за Община Враца е 5,46%, а 31.03.2019 г. за страната - 5,93%.