Радост за възрастните хора в Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Салаш бяха гостите от Пенсионерски клуб „Мадона” – Белоградчик и Певческа група „Родни звуци” към НЧ „Развитие – 1896г.” с. Салаш, чиито коледни песни породиха у домуващите смесени чувства.

Албена Бакалеева – секретар на община Белоградчик, се обърна към тях с поздрави и благопожелания за светли празници и една по-добра и благодатна нова година, а заедно с експерта „Социални дейности” – Елена Александрова раздадоха на хората пакети с плодове и хранителни продукти.

Секретарят и кметският наместник на с. Салаш – Румяна Алексиева, бяха гости и на тържеството, организирано от Даниела Иванова и самодейците на Салаш, съвместно с Пенсионерски клуб „Мадона”, за жителите на селото. Част от програмата бяха Коледно-новогодишна томбола и стиховете на баба Веска, а лично Дядо Коледа зарадва и най-малките.

Елена Александрова поздрави потребителите и на останалите социални услуги в общината – ЦНСТ за пълнолетни лица с деменция – с. Дъбравка, ЦНСТ за деца и/или младежи с увреждания и Дневен център за стари хора „Незабравка” в града, където също раздаде малки коледни пакети с плодове и хранителни продукти.

Отлично подготвени за гостите, както винаги досега, бяха децата от ДДЛРГ „Надежда” и Преходно жилище.

Представителите на общинска администрация бяха топло посрещнати и вкусно нагостени с традиционните за Коледните празници ястия във всички институции, които посетиха.