Участието и презентирането на Община Берковица ще допринесе за популяризирането на града под Ком като интересна и пленителна културна дестинация. Посетителите на нашия щанд ще се запознаят с историческите и културните ни забележителности, с археологическите обекти и артефакти, с изкуствата, занаятите, традициите и обичаите на берковския край, с уникалното природно наследство и с богатия на празници и фестивали културен календар.

Форумът се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Десетки общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации ще се включат в международната туристическа борса във Велико Търново.