"Арена Ботевград"
"Арена Ботевград"

За краткото време, изминало от нейното завършване, сградата е превърната в център на културния и спортния живот за града и на района.

При организиране на събития обаче основен недостатък се оказал липсата на достатъчно места за паркиране на посетителите.

Съоръжението към момента не може да отговори и на друго изискване за провеждане на международни състезания - липсата на тренировъчна зала. Тя е задължителна за провеждане на спортни срещи от най-високо ниво. За да е възможно оптимално да се оползотвори това съоръжение, да се развие спортният туризъм и да се разширят възможностите, които то създава, е необходимо в близост да се изгради и хотел. Това ще създаде нови перспективи за развитие на комплекса: организиране на спортни лагери, турнири и др., се сочи в техническата документация.

Общината вече е избрала кой да изработи инвестиционния проект. С договор на стойност 170 000 лева без ДДС работата е възложена на арх. Весела Маркова – Иванова.

Трима са били участниците в надпреварата да получат заданието за инвестиционния проект на бъдещите сгради. Освен нея поканени да вземат участие в процедурата били фирмите „Амфион“ ЕООД и „М-Синтез“ ЕООД, защото те са класирани на първите три места в обявен от общината конкурс.

Конкурсът за обемно-устройствено архитектурно решение за оформяне на публични пространства и идеен проект за хотел и тренировъчна зала към многофункционална спортна зала „Арена Ботевград” е бил стартиран през 2016 и финализиран в началото на 2017 година.

Източник: actualno.com