© Община Козлодуй

"Във всеки офис на НОИ може да се издаде ПИК. Услугата е безплатна и се извършва буквално за две минути. С този ПИК гражданите могат директно в www.egov.bg или през сайта на администрацията да направят регистрация и да подадат заявление за електронна услуга. Всички наши услуги могат да се получават по ел. поща, подадена от клиента, което гарантира неприсъствено предоставяне на необходимия документ“, уточни секретарят.

От началото на 2020 година до момента гражданите и бизнеса са се възползвали от електронно завяване на 120 административни услуги, предлагани от Община Козлодуй. „Като направим съпоставка с реално извършените услуги, които са над 4 500 броя до края на месец ноември смятаме, че имаме още върху какво да работим, за да улесним гражданите и да ги мотивираме да ползват електронни услуги. На този етап извършваме информационна кампания и разчитаме, че от следващата 2021 година ще успеем да увеличим броя на ползваните електронни услуги. Това категорично ще улесни гражданите и бизнеса, а и гарантира безопасност за клиентите и за нашите служители в несигурното време, в което живеем“, допълни Лиляна Рашкова.

За докладване на неспешни сигнали от различно естество към Общината гражданите могат да използват приложението „Кмете, виж!”, достъпно през сайта на община Козлодуй или на адрес: https://kmetevij.com/. За регистрация в приложението се изискват данни на лицето, актуална електронна поща и телефонен номер, и парола, която потребителят сам генерира.

За подаване на сигнали, мнения, предложения и жалби към община Козлодуй гражданите могат да се възползват от формата, публикувана на сайта на община Козлодуй в меню Общински услуги -> За сигнали, мнения, предложения и жалби или директно на адрес: https://www.kozloduy.bg/subsection-816-content.html. Публикуваната там форма всеки гражданин може да изтегли, да попълни и да изпрати на имейл адреса на общината - obshtina.kozloduy@gmail.com.