По време на разговорите с местните управници и жители, стана ясно, че хората се притесняват от вандали, преминаващи тежкотоварни автомобили и евентуални битови инциденти. За спокойствието на хората Маринела Николова обяви намерението да се монтира модерно видеонаблюдение, както и да се подобри видимостта с LED осветление по основните пътни артерии. Очаква се атомната централа в Козлодуй да участва с финансиране в инициативите за гарантиране безопасността на хората.

По повод проблемът с преминаващите ТИР-ове, кметицата увери хората в Гложене, че вече търси начин да се облекчи трафикът през населеното място, както и да се ремонтира компрометираната пътна инфраструктура.

„Помолих проектант да изчисли колко би ни струвало, ако направим цялостна рехабилитация на ул. „Александър Стамболийски” и сумата е в размер на около 400 000 лв. Това е непосилно за Общината на този етап. Възнамерявам до края на годината да проведа още една среща с фирмата, собственик на тежкотоварните автомобили, тъй като този проблем го има и в останалите населени места: Хърлец, Крива бара и Бутан. Отново ще поговоря да направят обходен маршрут, за да не минават през населеното място”, обеща Николова пред жителите на Гложене.