От 12 до 20 декември стартира кампанията за събиране на продукти за самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора в общината. Всеки, който изрази готовност да участва напълно безкористно в кампанията, в подкрепа на българските пенсионери, може да закупи хранителни продукти: олио, захар, ориз, боб, леща, консерви, кори за баница, сирене, кашкавал, колбаси, деликатесни продукти, плодове, бисквити, вафли, локум, кроасани, дребни пакетирани сладки и др.

В периода от 21 до 23 декември продуктите ще бъдат доставени от представители на общинска администрация и доброволци по домовете. Този малък жест ще покаже на хората, че не са сами и има на кого да разчитат.

Тази година в кампанията ще се включат още институции и организации. Двете училища в Козлодуй СУ „Христо Ботев” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” ще съдействат със събирането и раздаването на продуктите в града.

ФБ групата „Подай ръка и предай нататък Козлодуй…България” също ще подпомогне благородната кампания. За втора поредна година в инициативата ще участват и тримата доброволци (общинският съветник Емилиян Кузов, Симеон Томов и Сержи Маринов).

През 2018 година те са събрали продукти, с които зарадваха пенсионери в Крива бара и Бутан.

Общият брой на самотно живеещите и трудно подвижни пенсионери в общината е 271 души. От тях в Хърлец – 60, Гложене – 64, Бутан – 98, Крива бара – 24 и Козлодуй – 25.

Проявата на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност. Ние сме хора, имаме сърца и е важно да подкрепяме възрастните в трудни за тях моменти.